Groeien en ontwikkelen op UN1EKe wijze

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR JOU!

De leer- en ontwikkelvragen van kinderen worden steeds complexer. Willen onze leerkrachten en pedagogisch medewerkers daar een adequaat antwoord op bieden, dan vergt dat meer inzet, kennis, expertise en vaardigheden dan één professional kan bieden. We hebben professionals nodig die generiek zijn opgeleid, maar die ook over specialistische vakkennis en expertise beschikken. Om dat te bereiken biedt UN1EK al haar medewerkers een infrastructuur voor talent- en competentieontwikkeling.

Die ontwikkeling begint al bij een intensieve samenwerking en uitwisseling van relevante kennis en expertise binnen onze IKC’s. Maar dit doen we ook met aanvullende opleidingen via het principe van de brede leerroute. Zo voorzien wij al onze professionals van de juiste kwaliteiten? die zij nodig hebben om kinderen van 1 tot 13 jaar zo goed mogelijk te begeleiden in hun ontwikkeling. Wil jij werken in onze vernieuwende organisatie?

Horizontaal en verticaal doorgroeien

Groeien en ontwikkelen kan op meerdere manieren. In grote lijnen onderscheiden we bij UN1EK twee richtingen; horizontaal en verticaal. Ben je bijvoorbeeld leerkracht en geniet je van je vak, maar wil je wat meer uitdaging, dan bieden we ‘horizontale doorgroei’. Horizontaal betekent namelijk een verdieping en verbreding van je functie. Een leerkracht kan via horizontale doorgroei de kennis vergaren om beleidsmatige taken uit te voeren. Naast je werk als leerkracht krijg je dan ook organisatorische verantwoordelijkheden en kun je doorgroeien naar een hogere schaal.


Bij verticaal doorgroeien ga je echt voor een ontwikkeling waarin je naar een andere functie evolueert. Zo kun je bij UN1EK bijvoorbeeld als junior manager binnenkomen en via allerlei scholing en trainingen uiteindelijk doorgroeien naar manager of directie. Maar een pedagogisch medewerker of onderwijsassistent kan zich ook verticaal ontwikkelen; eerst tot leerkrachtondersteuner en uiteindelijk tot leerkracht die zelfstandig voor de klas staat.

Professionele basishouding

Willen we alle kinderen in onze IKC’s de basis bieden die zij verdienen, dan vergt dat in elk geval een professionele basishouding bij onze medewerkers. Wat bedoelen wij daarmee? Het wil zeggen dat je open staat om je permanent te blijven ontwikkelen en te ontplooien. Een typische UN1EKmedewerker is ondernemend, flexibel, interactief, nieuwsgierig, oplossingsgericht en gericht op samenwerking. De mogelijkheden om je te ontwikkelen zijn legio, maar je hoeft zeker niet alle rollen te kunnen vervullen. Onze medewerkers zorgen dat zij zichzelf in ieder geval een of meerdere
nieuwe expertises of functies aanleren.
Dát is UN1EK!


Wil jij werken in onze vernieuwende organisatie?
Bekijk dan onze vacatures!

Word JIJ onze collega?!

Martine de Mos
Pedagogisch medewerker  
IKC Ichthus

De Cirkel is rond!


"Vanuit een andere branche gaf UN1EK mij de kans om te werken en te leren. De kinderen geven mij zoveel energie, dat het mij inspireert om ook door te ontwikkelen."

Daniëlle Clausing

Adjunct directeur
IKC van Kampen

Stel elkaar de waaromvraag!


" Waarom doen we de dingen die we doen? En waarom is dat goed voor onze kinderen? Bij UN1EK krijg je de vrijheid om te onderzoeken hoe we opvang en onderwijs kunnen blijven verbeteren."

Birsen Akdemir
Locatiemanager Opvang
IKC Van Kampen

 
Ik zie altijd een lichtpuntje!


"UN1EK luistert naar je wensen. Vanuit het vertrouwen kreeg ik de kans om te groeien en te zijn waar ik nu ben. Door het positieve eruit te halen, kunnen collega's en kinderen zich ontwikkelen."

Stefan Roskam
Leerkracht groep 6/7
IKC Het Balkon

 
De wereld  ontdekken!


"Kinderen op speelse wijze meenemen in de actualiteit, stimuleert ze
met een kritische blik over de wereld na te denken. UN1EK zorgt voor meedenken en laat je de wereld ontdekken."